Ханум – ситне м’ясне блюдо, яке нагодує всю сім’ю. Необхідно замісити звичайне пельменний тісто і загорнути в нього начинку з фаршу і картоплі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 3 шт.
- Фарш м’ясний – 350 гр.
- Вода – 150 мл
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати ханум з картоплею і фаршем в мультиварці? Картоплю почистіть, помийте і наріжте дрібними кубиками.
Додайте до картоплі фарш, подрібнену цибулю, сіль і приправи. Добре перемішайте начинку.
Борошно просійте, додайте сіль, рослинне масло і охолоджену воду. Замісити пружне тісто, яке не липне до рук. Тісто розділіть на дві частини і розкачайте в дуже тонкі прямокутні пласти.
На тісто викладіть начинку і розподілити її рівномірно по всій поверхні, відступаючи від країв по кілька сантиметрів.
Скатайте щільні рулети і закріпіть краю тесту. Форму змастіть рослинним маслом і покладіть на неї заготовку. Помістіть ханум в мультиварку, готуйте його на пару 40-45 хвилин. Подавайте на стіл в теплому вигляді з соусом по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Ханум