Красиве, смачне і, як наслідок, запам’ятовується блюдо. Ханум сам по собі дуже соковитий завдяки своїй начинці з м’яса і картоплі. Підлива може замінити соус, який зазвичай подають на стіл разом з рулетом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 300 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Картопля – 2 – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Помідори свіжі – 1 – 2 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати ханум з картоплею і фаршем з підливою, з цибулини зніміть піну і наріжте дрібними кубиками.

Картопля очистіть, добре помийте, дрібно наріжте або натріть на крупній тертці.

Змішайте фарш, картоплю і цибулю, додайте сіль і спеції за смаком.

З пшеничного борошна, яєць, води і солі замісіть однорідне тісто для ханума. Воно має бути еластичним і не липким.

Тісто розкачати в тонкий прямокутний пласт. Можна розділити його на частини, тоді у вас вийде кілька рулетів ханума.

На тісто викладіть начинку, розподіліть її по всій поверхні, відступаючи від країв. Потім скрутіть рулет.

Решітки мантышницы змастіть рослинною олією і викладіть на них заготовки. Готуйте ханум 45-50 хвилин.

Приготуйте підливу. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Обсмажте на рослинному маслі.

До смаженій цибулі додайте подрібнену зелень і помідори. Можна замінити свіжі помідори на томати у власному соку. Тушкуйте підливу під кришкою на повільному вогні 7-10 хвилин, посоліть і приправте за смаком.

Готовий ханум вийміть з мантышницы і подавайте на стіл з підливою в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Ханум