Красиве, смачне і, як наслідок, запам’ятовується блюдо. Ханум сам по собі дуже соковитий завдяки своїй начинці з м’яса і картоплі. Підлива може замінити соус, який зазвичай подають на стіл разом з рулетом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 300 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Картопля – 2 – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати ханум з картоплею і фаршем з підливою, з цибулини зніміть піну і наріжте дрібними кубиками.
Картопля очистіть, добре помийте, дрібно наріжте або натріть на крупній тертці.
Змішайте фарш, картоплю і цибулю, додайте сіль і спеції за смаком.
З пшеничного борошна, яєць, води і солі замісіть однорідне тісто для ханума. Воно має бути еластичним і не липким.
Тісто розкачати в тонкий прямокутний пласт. Можна розділити його на частини, тоді у вас вийде кілька рулетів ханума.
На тісто викладіть начинку, розподіліть її по всій поверхні, відступаючи від країв. Потім скрутіть рулет.
Решітки мантышницы змастіть рослинною олією і викладіть на них заготовки. Готуйте ханум 45-50 хвилин.
Приготуйте підливу. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Обсмажте на рослинному маслі.
До смаженій цибулі додайте подрібнену зелень і помідори. Можна замінити свіжі помідори на томати у власному соку. Тушкуйте підливу під кришкою на повільному вогні 7-10 хвилин, посоліть і приправте за смаком.
Готовий ханум вийміть з мантышницы і подавайте на стіл з підливою в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Ханум