Знамените узбецька страва, яке готують з різними начинками, наприклад, з м’ясом і картоплею. Ханум за смаком дещо нагадує манти або пельмені, але вигляд звичайно має інший.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 300 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Картопля – 2 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати ханум з м’ясом і картоплею. Всипте просіяне борошно в миску, додайте яйця, теплу воду і рослинну олію. Замісити гладке і пружне тісто.
Поки готується начинка, тісто помістіть в холодильник. Змішайте фарш з нарізаною ріпчастою цибулею, додайте спеції і сіль за смаком.
Картоплю почистіть, помийте і натріть на крупній тертці. Додайте картоплю до фаршу.
дістаньте Тісто з холодильника, розділіть на кілька частин. Шматочки тіста розкачайте в тонкі коржі.
На тісто викладіть начинку, розподіліть її ложкою по всій поверхні, залишаючи вільними краю.
Тісто з начинкою скрутіть в рулети.
Готуйте ханум на пару в мантышнице або мультиварці 40 хвилин. Готову страву подавати з соусами і зеленню за смаком.
Приємного апетиту!
Ханум