Хашлама по-вірменськи являє собою густий суп з м’яса баранини, свинини або курки з великою кількістю овочів. Подавати його на стіл необхідно у гарячому вигляді, щедро посипавши свіжою зеленню.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Баклажан – 1 шт.
- Куряче філе – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чилі – 1 шт.
- Томати в соку – 300 гр.
- Кріп – 5 – 6 гілок
- Кінза – 0,5 пучків
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Часник – 1 – 2 зуб.
Процес приготування:
Приступимо до готування хашлама по-вірменськи з курки. Овочі та зелень вимити. Баклажан наріжте кубиками.
Куряче філе помийте, наріжте кубиками і обсмажте до рум’яної скоринки на невеликій кількості олії.
Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями і обсмажте на рослинному маслі до прозорості. Потім додайте в сотейник баклажани і трохи посоліть.
Болгарський перець очистіть від насіння, наріжте смужками. Якщо хочете отримати гостре блюдо, то пекучий перець наріжте, не очищаючи від насіння. Також подрібніть зелений лук. Всі ці інгредієнти перекладіть в сотейник, смажте 2-3 хвилини.
Помідори у власному соку наріжте часточками і перекладіть в сотейник.
Через 3-5 хвилин до тушкується овочів додайте куряче м’ясо і хмелі-сунелі, посоліть за смаком. Тушкуйте хашламу під кришкою 15-20 хвилин.
Перед подачею хашламу з куркою посипте рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама по-вірменськи