Хашлама на пиві має особливий аромат і смак, а в казані на вогнищі він розкривається ще краще. І ще одна позитивна сторона цієї страви – його варіативність, по своєму смаку можна змінювати або додавати в рецепт будь-які інгредієнти.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Яловичина – 2,5 кг
- Пиво – 1 л
- Картопля – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Баклажан – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1,5 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Базилік свіжий – 1 пучок
Процес приготування:
Почнемо готувати хашламу з пивом в казані на багатті. Овочі помийте, очистіть і наріжте великими шматками.
Цибулю наріжте півкільцями. Поставте Казан на вогонь і всипте туди половину цибулі.
На цибулю викладіть частину нарізаного м’ясо.
Потім знову покладіть цибулю і зелений базилік, посоліть і поперчіть ці інгредієнти.
Далі покладіть частину моркви, солодкого та гострого перцю. Трохи посоліть.
Потім викладіть шар з частини баклажанів, помідорів і часнику.
Покладіть шар з картоплі, також трохи посоліть.
Потім знову покладіть м’ясо.
На м’ясо покладіть залишилися баклажани, помідори і перець, посоліть і приправте. Влийте в казан пиво.
Казан накрийте кришкою і тушкуйте хашламу на слабкому вогні 3 години. У процесі приготування страву не перемішується і не відкривайте кришку. Подавайте хашламу гарячої з великою кількістю зелені і соусами за смаком.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з яловичини Хашлама з яловичини з картоплею Хашлама на пиві Хашлама по-вірменськи