Це живильна ситне блюдо дуже популярним у народів Кавказу. Готують його з різним м’ясом: з бараниною, свининою, яловичиною і навіть куркою. Секрет особливого насиченого смаку будь-якого м’яса в хашламе – тривалий гасіння у власному соку. Ще одна особливість – додавання невеликої кількості пива. Алкоголь напою повністю випаровується, а ось бульйон виходить з цікавим хлібним присмаком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 700 гр.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Пиво – 0.5 склянки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування хашлама з свинини в казані на плиті. М’якоть свинини обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Якщо є надлишок жиру, то його варто зрізати.
Болгарські перці звільняємо від насіння і плодоніжки, після чого нарізаємо тонкими сегментами або смужками.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо ножем на тонкі кільця і півкільця. Відразу укладаємо частина порізаної цибулі на дно казана.
На цибулю викладаємо шар м’яса, посипаємо його сіллю, чорним меленим перцем і коріандром за смаком.
Закриваємо м’ясо шаром болгарського перцю.
Помідори промиваємо, обсушуємо, вирізаємо слід від плодоніжки. Нарізаємо помідори гуртками. Поверх перцю розміщуємо нарізані помідори. Злегка присипаємо сіллю. Тепер потрібно повторити шари з решти інгредієнтів. Викладаємо знову цибулю, м’ясо, болгарський перець і томати. Не забуваємо потроху додавати сіль, чорний мелений перець і коріандр. В останню чергу вливаємо пиво.
Заповнений шарами закриваємо казан кришкою, ставимо на плиту і доводимо вміст до кипіння. Після цього варимо хашламу при мінімальній температурі плити півтора-два години. Подаємо в гарячому вигляді з відвареною картоплею і рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Хашлама в казані Хашлама з свинини Хашлама на пиві