Якщо потрібно приготувати гаряче ситне блюдо з мінімумом клопоту – згадуємо про хашламу. Це кавказьке страва з незвичайною назвою представляє з себе тушковані овочі з м’ясом. Блюдо виходить неймовірно насиченим і ароматним, з невеликою кількістю дуже смачного бульйону. Секрет смаку – в пиві та прянощі, які додаються перед гасінням. І найголовніше – інгредієнти для хашлама досить просто укласти в казан і відправити на плиту. Стежити за процесом, перемішувати і додавати більше вже нічого не потрібно.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 800 гр.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Пиво (світле) – 200 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Паприка – за смаком
- Сіль – за смаком
- Кінза – 1 пучок
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування хашлама з свинини в казані на пиві. Обсушуємо свинину паперовими рушниками і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Надлишок жиру зрізаємо.
В казані розігріваємо невелику кількість рослинного масла. Підсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки при середньо-високій температурі плити.
Посипаємо свинину сіллю, хмелі-сунелі, паприкою і чорним меленим перцем. Далі температуру плити знижуємо до мінімуму і починаємо закладати овочі.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо ножем на тонкі півкільця. Розподіляємо їх рівномірним шаром поверх обсмаженої свинини.
Болгарські перці звільняємо від насіння і плодоніжки, після чого нарізаємо м’якоть квадратиками. Викладаємо нарізані перці слідом за цибулею.
Помідори промиваємо, обсушуємо, вирізаємо слід від плодоніжки. Нарізаємо часточками томати.
Часник очищаємо від лушпиння і рубаємо ножем.
Викладаємо овочі наступним шаром після перців в казан. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо їх поверх томатів.
В останню чергу посипаємо поверхню сіллю і хмелі-сунелі, а також вливаємо пиво. Коли вміст казана закипить, зменшуємо температуру плити до мінімальної і готуємо при неактивному кипінні протягом півтора годин.
Готову хашламу розкладаємо по глибоких мисках. Кінзу подрібнюємо ножем і страву посипаємо зверху. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з свинини