Хашлама з яловичини з картоплею і баклажанами мало має спільного з цим традиційним кавказьким блюдом, але, тим не менш, її готують і люблять за відмінний смак і ситність. Готуємо хашламу на пиві, що робить яловичину дуже м’якою, а у овочів зберігається форма. Особливий смак додадуть хашламе баклажани. Щоб блюдо вийшло смачним – послідовно укладіть шарами всі інгредієнти. Цим блюдом можете нагодувати велику сім’ю або компанію. Можна готувати як на природі, так і вдома на своїй кухні. Тушкуємо в казані.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яловичина – 2.5 кг
- Пиво – 1 л
- Картопля – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Баклажан – 1 кг
- Часник – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1.5 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Базилік свіжий – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хашлама з яловичини з картоплею і баклажанами? Всі овочі для хашлама почистіть промийте. Солодкий перець наріжте поздовжніми шматочками.
Лук нашаткуйте на півкільця.
Помідори наріжте великими скибочками або кружальцями.
В казан перекладіть половину шинкованої лука.
На цибулю покладіть половину нарізаної на великі шматочки яловичини.
На м’ясо викладіть решту цибулі і посипте його сіллю і сухим базиліком.
На шар цибулі покладіть нарізану моркву і цілий стручок гострого перцю.
Потім рівним шаром розкладіть нарізаний солодкий перець і посипте його сіллю.
Поверх солодкого перцю викладіть шматочки баклажанів.
На баклажани розкладіть скибочки помідорів і нарізаний на слайсы часник.
Потім на помідори з часником покладіть очищену картоплю і другий стручок гострого перцю. Картопля посоліть.
На картоплю викладіть інше м’ясо.
М’ясо закрийте залишилися овочами і посипте базиліком.
Потім налийте в казан літр світлого пива.
Казан щільно закрийте кришкою і тушкуйте хашламу протягом 3 годин на маленькому вогні. Через 3 години хашлама з картоплею і баклажанами буде готова. Можете пригощати своїх друзів.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама на пиві