Смачний і поживний холодець з курки і свинячої рульки можна приготувати в мультиварці. Мабуть, в цьому приладі процес повільної варіння підтримувати навіть простіше. Все, що потрібно контролювати – це вибір програми і установка часу. Насичений бульйон без проблем застигне – холодець вийде щільним. Щоб додати фарб, під час складання закуски використовуємо зелений горошок і яскраву моркву.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свиняча рулька – 800 гр.
- Курячий окорочок – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Перець білий горошок – 7 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Горошок зелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Приступимо до приготування холодцю з курки і свинячої рульки в мультиварці. Курячі стегенця та свинячу рульку ретельно промиваємо у великій кількості води. Поміщаємо продукти в об’ємну ємність і заливаємо холодною водою. Залишаємо на чотири-п’ять годин замачиваться.
Потім воду зливаємо, м’ясо знову промиваємо. Викладаємо підготовлену рульку і стегенця в чашу мультиварки. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і також кладемо в чашу. Моркву чистимо, миємо й цілком відправляємо в каструлю. Закладаємо лаврове листя і всі види перцю.
Заливаємо водою до максимальної позначки. Солимо за смаком.
Вибираємо програму «Тушкування» на шість годин. Через годину відкриваємо кришку і знімаємо піну з поверхні бульйону.
Закриваємо кришку і продовжуємо готувати до закінчення часу програми.
Коли пролунає сигнал про готовність, відключаємо прилад і дістаємо чашу з холодцем. Даємо йому трохи охолонути, щоб було комфортніше працювати. Ложкою виймаємо все м’ясо і моркву, остуджуємо. Бульйон проціджуємо через марлю або сито.
На дно глибоких невеликих ємкостей кладемо трохи зеленого горошку. Варену моркву розрізаємо на тонкі скибочки і також розкладаємо разом з горошком. Часник очищаємо від лушпиння і ріжемо напівпрозорими слайсами. Укладаємо слідом за морквиною. Злегка поливаємо процідженим бульйоном.
З остиглого м’яса витягуємо всі кістки, хрящі і шкіру. Великі шматки м’якоті розбираємо на частини поменше.
Укладаємо м’ясо в миски поверх овочів. Заливаємо бульйоном. Прибираємо в холодильник.
Через п’ять-шість годин холодець повністю застигає. На поверхні утворюється жировий шар. Його видаляємо за допомогою ложки – калорійність страви істотно знизиться.
Для подачі перевертаємо холодець з форм дном вгору на плоскі тарілки. Прикрашаємо зеленню.
Приємного апетиту!
Холодець в мультиварці Редмонд Холодець з курки без желатину Холодець з курки в мультиварці Холодець з свинини і курки Холодець зі свинячої рульки в мультиварці Холодець зі свинячої рульки і курки Холодець класичний