Смачний і поживний холодець з курки і свинячої рульки можна приготувати в мультиварці. Мабуть, в цьому приладі процес повільної варіння підтримувати навіть простіше. Все, що потрібно контролювати – це вибір програми і установка часу. Насичений бульйон без проблем застигне – холодець вийде щільним. Щоб додати фарб, під час складання закуски використовуємо зелений горошок і яскраву моркву.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свиняча рулька – 800 гр.
  • Курячий окорочок – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Перець білий горошок – 7 шт.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Горошок зелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування холодцю з курки і свинячої рульки в мультиварці. Курячі стегенця та свинячу рульку ретельно промиваємо у великій кількості води. Поміщаємо продукти в об’ємну ємність і заливаємо холодною водою. Залишаємо на чотири-п’ять годин замачиваться.

Потім воду зливаємо, м’ясо знову промиваємо. Викладаємо підготовлену рульку і стегенця в чашу мультиварки. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і також кладемо в чашу. Моркву чистимо, миємо й цілком відправляємо в каструлю. Закладаємо лаврове листя і всі види перцю.

Заливаємо водою до максимальної позначки. Солимо за смаком.

Вибираємо програму «Тушкування» на шість годин. Через годину відкриваємо кришку і знімаємо піну з поверхні бульйону.

Закриваємо кришку і продовжуємо готувати до закінчення часу програми.

Коли пролунає сигнал про готовність, відключаємо прилад і дістаємо чашу з холодцем. Даємо йому трохи охолонути, щоб було комфортніше працювати. Ложкою виймаємо все м’ясо і моркву, остуджуємо. Бульйон проціджуємо через марлю або сито.

На дно глибоких невеликих ємкостей кладемо трохи зеленого горошку. Варену моркву розрізаємо на тонкі скибочки і також розкладаємо разом з горошком. Часник очищаємо від лушпиння і ріжемо напівпрозорими слайсами. Укладаємо слідом за морквиною. Злегка поливаємо процідженим бульйоном.

З остиглого м’яса витягуємо всі кістки, хрящі і шкіру. Великі шматки м’якоті розбираємо на частини поменше.

Укладаємо м’ясо в миски поверх овочів. Заливаємо бульйоном. Прибираємо в холодильник.

Через п’ять-шість годин холодець повністю застигає. На поверхні утворюється жировий шар. Його видаляємо за допомогою ложки – калорійність страви істотно знизиться.

Для подачі перевертаємо холодець з форм дном вгору на плоскі тарілки. Прикрашаємо зеленню.

Приємного апетиту!

Холодець в мультиварці Редмонд Холодець з курки без желатину Холодець з курки в мультиварці Холодець з свинини і курки Холодець зі свинячої рульки в мультиварці Холодець зі свинячої рульки і курки Холодець класичний