Холодець – відмінне блюдо як на повсякденний стіл, так і на святковий. Приготувати його можна заздалегідь і про запас, а потім подати закуску в потрібний момент. Даний варіант цього популярного будемо готувати страви з курки і рульки – смак бульйону виходить дуже насиченим і приємним. Багато хто скаржиться, що бувають проблеми з затвердінням холодцю, тому додаємо желатин. Враховуючи, що і сама рулька добре сприяє желированию бульйону, желатину знадобиться трохи – невелика кількість для підстраховки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свиняча рулька – 1,3 кг
- Курка – 1,2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лавровий лист – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Вода – 6 л.
- Часник – за смаком
- Желатин швидкорозчинний – 10 гр.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Рецепт холодцю з курки і свинячої рульки з желатином гранично простий! Курку ретельно промиваємо, при необхідності смалимо над відкритим полум’ям, щоб видалити залишки пір’я. Рульку моєму і зачищаємо ножем до абсолютної чистоти.
Курку ріжемо на великі частини, рульку можна залишити цілою. Якщо вона не поміщається в каструлю для варива, то варто і її розрубати на дві частини.
Викладаємо підготовлені продукти в каструлю і заливаємо зазначеною кількістю води.
Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Знімаємо пінку.
Потім кладемо цибулю, попередньо промиту і очищену від лушпиння. Солимо за смаком.
Варимо холодець з моменту закипання п’ять годин, підтримуючи увесь час повільне кипіння. За годину до готовності кладемо прянощів: лавровий лист, очищені зубки часнику і чорний перець горошком. До кінця варіння м’ясо має вільно відходити від кісток.
Знімаємо каструлю з плити і даємо холодцю трохи охолонути.
Потім витягуємо з каструлі все м’ясо.
що Залишився бульйон проціджуємо, використовуючи дрібне сито або складену в кілька шарів марлю.
Відміряємо півсклянки бульйону і розмішуємо в ньому желатин. Залишаємо суміш на двадцять хвилин, після чого трохи нагріваємо її і повністю розчиняємо гранули.
Отриману желатинову рідина змішуємо з основною масою процідженого бульйону.
М’ясо поділяємо на волокна. Якщо шматочки виходять занадто великими, розрізаємо ножем.
Укладаємо підготовлене м’ясо у форми для холодцю і заливаємо процідженим бульйоном з желатином. Виносимо ємності на холод, щоб холодець застиг.
Через п’ять-шість годин холодець вже стане твердою і буде готовий до подачі. Поверхню можна прикрасити свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Холодець з курки в каструлі Холодець з свинини в каструлі Холодець зі свинини з желатином Холодець зі свинячої рульки Холодець зі свинячої рульки в каструлі Холодець зі свинячої рульки з желатином