Холодець – відмінне блюдо як на повсякденний стіл, так і на святковий. Приготувати його можна заздалегідь і про запас, а потім подати закуску в потрібний момент. Даний варіант цього популярного будемо готувати страви з курки і рульки – смак бульйону виходить дуже насиченим і приємним. Багато хто скаржиться, що бувають проблеми з затвердінням холодцю, тому додаємо желатин. Враховуючи, що і сама рулька добре сприяє желированию бульйону, желатину знадобиться трохи – невелика кількість для підстраховки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свиняча рулька – 1,3 кг
  • Курка – 1,2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Вода – 6 л.
  • Часник – за смаком
  • Желатин швидкорозчинний – 10 гр.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Рецепт холодцю з курки і свинячої рульки з желатином гранично простий! Курку ретельно промиваємо, при необхідності смалимо над відкритим полум’ям, щоб видалити залишки пір’я. Рульку моєму і зачищаємо ножем до абсолютної чистоти.

Курку ріжемо на великі частини, рульку можна залишити цілою. Якщо вона не поміщається в каструлю для варива, то варто і її розрубати на дві частини.

Викладаємо підготовлені продукти в каструлю і заливаємо зазначеною кількістю води.

Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Знімаємо пінку.

Потім кладемо цибулю, попередньо промиту і очищену від лушпиння. Солимо за смаком.

Варимо холодець з моменту закипання п’ять годин, підтримуючи увесь час повільне кипіння. За годину до готовності кладемо прянощів: лавровий лист, очищені зубки часнику і чорний перець горошком. До кінця варіння м’ясо має вільно відходити від кісток.

Знімаємо каструлю з плити і даємо холодцю трохи охолонути.

Потім витягуємо з каструлі все м’ясо.

що Залишився бульйон проціджуємо, використовуючи дрібне сито або складену в кілька шарів марлю.

Відміряємо півсклянки бульйону і розмішуємо в ньому желатин. Залишаємо суміш на двадцять хвилин, після чого трохи нагріваємо її і повністю розчиняємо гранули.

Отриману желатинову рідина змішуємо з основною масою процідженого бульйону.

М’ясо поділяємо на волокна. Якщо шматочки виходять занадто великими, розрізаємо ножем.

Укладаємо підготовлене м’ясо у форми для холодцю і заливаємо процідженим бульйоном з желатином. Виносимо ємності на холод, щоб холодець застиг.

Через п’ять-шість годин холодець вже стане твердою і буде готовий до подачі. Поверхню можна прикрасити свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Холодець з курки в каструлі Холодець з свинини в каструлі Холодець зі свинини з желатином Холодець зі свинячої рульки Холодець зі свинячої рульки в каструлі Холодець зі свинячої рульки з желатином