Цікава подача визначає інтерес до страви. Пропонуємо вам оригінально оформити свій холодець для святкового столу. Один невеликий секрет: вам для цього знадобиться пластикова пляшка.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Курка – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 – 2 шт.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Желатин харчовий – 30 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати холодець з курки з желатином в пляшці, не шкодуйте м’яса, його має бути багато. М’ясо залийте холодною водою і залиште на 10-15 хвилин.
Потім злийте каламутну воду і влийте чисту воду, додайте перець і лавровий лист, поставте варитися на повільний вогонь.
Цибулю, часник і моркву очистіть.
Через півтори години після закипання опустіть в каструлю цибулю і моркву. Коли морква буде готова, дістаньте її.
За 10 хвилин до кінця варіння посоліть бульйон. М’ясні частини дістаньте з каструлі, остудіть, потім відокремте м’ясо від кісток і розберіть його на волокна.
В гарячий бульйон всипте желатин, перемішайте і залиште на 15 хвилин.
У пластикової пляшки зріжте горлечко, наповніть її м’ясом, шматочками моркви, за бажанням можна додати шматочки свіжих овочів. Потім наповніть пляшку бульйоном, надіньте відрізане шийку і добре замотайте поліетиленом, щоб нічого не витекло. Приберіть пляшку в холодильник.
Коли холодець застигне, акуратно розріжте пляшку і вийміть з неї холодець. Зберіть святкове блюдо, зробивши йому вушка і п’ятачок, як у свинки.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Холодець без желатину Холодець в каструлі Холодець з курки Холодець з курки в каструлі