Сьогодні я хочу поділитися рецептом прекрасною м’ясної закуски, яку можна приготувати як на святкове торжество, так і будь сімейне застілля. Ароматний холодець зі свинячої рульки, приготований в мультиварці, припаде до смаку абсолютно всім.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Свиняча рулька – 800 гр.
  • Курячий окорочок – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 2,5 л
  • Горошок зелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Суміш перців – 10 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 4 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування холодцю зі свинячої рульки в мультиварці. Свинячу рульку ретельно вимийте і зачистити ножем. Курячі стегенця також добре промийте. М’ясо викладіть в ємність і залийте холодною водою, залиште замачиваться на 4-6 годин. Після чого ще раз добре промийте.

Підготовлене м’ясо викладіть в чашу мультиварки. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Овочі викладіть у чашу мультиварки, додайте лавровий лист і суміш перців горошком.

Посоліть і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала м’ясо. Закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу встановіть програму «Гасіння», час приготування – 6 годин.

Через годину відкрийте кришку мультиварки. За допомогою ложки або шумівки зніміть піну, яка утворилася і закрийте кришку мультиварки. Готуйте до закінчення програми.

Після звукового сигналу вимкніть прилад і відкрийте кришку мультиварки.

Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність. М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його. Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.

Часник очистіть від лушпиння і промийте. Наріжте тонкими скибочками і викладіть на дно ємностей, в які будете заливати холодець. Моркву наріжте кружечками і також викладіть на дно. За смаком додайте зелений горошок. Налийте трохи бульйону.

Потім викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його.

Підготовленим бульйоном залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав. Остудіть холодець, а потім накрийте ємності кришками і поставте в холодильник застигати на 8 годин, але краще всього на ніч.

З застиглого холодцю зніміть жир.

Яскравий холодець зі свинячої рульки, приготований в мультиварці, викладіть на блюдо для подачі і прикрасьте зеленню, а потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Холодець без желатину Холодець з курки без желатину Холодець з свинини без желатину Холодець з свинини в мультиварці Холодець зі свинячої рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки і курки Холодець класичний