Холодець – традиційне блюдо російської кухні, яке часто подають на святковий стіл. Його зазвичай готують з м’яса на кістці, так бульйон насичується желирующими речовинами і добре застигає. Ми розповімо, як зварити холодець з курячих лапок.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курячі ніжки – 1.5 кг
  • Курячі лапки – 1 кг
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка

Процес приготування:

Приступимо до приготування холодцю з курячих лапок без желатину. Курячі лапки і гомілки ретельно промийте під проточною водою. З курячих лапок зріжте кігтики і очистіть їх.

Складіть частини курки в каструлю, влийте воду і поставте на вогонь. Доведіть вміст каструлі до кипіння, зніміть піну з поверхні. Додайте очищені цибулю, лавровий лист, перець горошком і моркву і продовжуйте варити 4 години. Наприкінці варіння посоліть бульйон за смаком.

Готові курячі гомілки і лапки дістаньте з бульйону. Лапки можна викинути, а гомілки розберіть на кістки і м’ясо. Бульйон процідіть через дрібне сито.

Підготуйте форми для холодцю. На дно викладіть скибочки вареної моркви і зелень. Зверху покладіть м’ясо і подрібнений часник.

Влийте в форми гарячий бульйон, дочекайтеся, поки він охолоне до кімнатної температури, і поставте заготовки в холодильник.

Через кілька годин холодець застигне і буде готовий для подачі на стіл.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець без желатину Холодець в каструлі Холодець з курки Холодець з курячих лапок Холодець з курячих ніжок Холодець класичний