Холодець – традиційне блюдо російської кухні, яке часто подають на святковий стіл. Його зазвичай готують з м’яса на кістці, так бульйон насичується желирующими речовинами і добре застигає. Ми розповімо, як зварити холодець з курячих лапок.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курячі ніжки – 1.5 кг
- Курячі лапки – 1 кг
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Часник – 5 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
Процес приготування:
Приступимо до приготування холодцю з курячих лапок без желатину. Курячі лапки і гомілки ретельно промийте під проточною водою. З курячих лапок зріжте кігтики і очистіть їх.
Складіть частини курки в каструлю, влийте воду і поставте на вогонь. Доведіть вміст каструлі до кипіння, зніміть піну з поверхні. Додайте очищені цибулю, лавровий лист, перець горошком і моркву і продовжуйте варити 4 години. Наприкінці варіння посоліть бульйон за смаком.
Готові курячі гомілки і лапки дістаньте з бульйону. Лапки можна викинути, а гомілки розберіть на кістки і м’ясо. Бульйон процідіть через дрібне сито.
Підготуйте форми для холодцю. На дно викладіть скибочки вареної моркви і зелень. Зверху покладіть м’ясо і подрібнений часник.
Влийте в форми гарячий бульйон, дочекайтеся, поки він охолоне до кімнатної температури, і поставте заготовки в холодильник.
Через кілька годин холодець застигне і буде готовий для подачі на стіл.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Холодець без желатину Холодець в каструлі Холодець з курки Холодець з курячих лапок Холодець з курячих ніжок Холодець класичний