Холодець з легким курячим м’ясом завжди займає почесне місце на святковому столі. За його ніжну консистенцію і чудовий смак його нерідко вважають делікатесом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Курячі лапки – 1 кг
- Куряча грудка – 0,5 кг
- Курячі ніжки – 2 шт.
- Лавровий лист – 3 – 4 шт.
- Часник – 7 – 8 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Желатин харчовий – 20 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 3 – 7 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування холодець з курячих лапок з желатином смачний! Курячі лапки, грудки і гомілки помийте, перекладіть в каструлю і залийте водою.
Поставте каструлю на вогонь, доведіть воду до кипіння і злийте її.
М’ясо промийте під проточною водою, знову перекладіть в каструлю і влийте воду, також додайте очищену моркву, часник, лавровий лист і перець горошком.
Доведіть вміст каструлі до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 4-5 годин. Наприкінці посоліть бульйон.
Курку вийміть з бульйону, остудити і відокремте м’ясо від кісток.
В підготовлені форми для холодцю викладіть кілька часточок вареної моркви і зелень за смаком. Зверху покладіть куряче м’ясо.
Бульйон процідіть. У частині гарячого бульйону розчиніть желатин, почекайте, поки він трохи набубнявіє, і желатинову масу змішайте з бульйоном. Потім влийте бульйон форми.
Форми з бульйоном до повного застигання поставте в холодильник. Потім проведіть ножем по краях форми і переверніть її на плоске блюдо.
Приємного апетиту!
Холодець Холодець в каструлі Холодець з желатином Холодець з курки Холодець з курки з желатином Холодець з курячих лапок