Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом холодцю зі свинини і яловичини з желатином. Блюдо виходить ароматним, апетитним і ситним. Чудовий варіант для смачного сімейного обіду або святкового застілля.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 500 гр.
- Свиняча рулька – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 2,8 л.
- Желатин харчовий – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 5 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати холодець з свинини та яловичини з желатином, свинячу рульку і яловичину вимийте, при необхідності зачистити ножем, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала м’ясо.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою.
Овочі викладіть в каструлю. Додайте лавровий лист і чорний перець горошком. Добре посоліть.
Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 5 годин.
Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність. М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть.
Відлийте склянку бульйону і остудіть. В охолоджений бульйон додайте необхідну кількість желатину.
Набряклий желатин розпустіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі і влийте в основний бульйон. Перемішайте до однорідної консистенції.
Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.
Часник очистіть від лушпиння і промийте. Роздушіть плоскою стороною ножа і подрібніть.
Подрібнений часник додайте до м’яса. Добре перемішайте.
Підготуйте ємності, в які будете заливати холодець. Рівномірно розподіліть По дну м’ясо.
З моркви вирізати квіточки і викладіть зверху.
Підготовленим бульйоном залийте м’ясо, щоб бульйон повністю його покривав. Остудіть холодець, а потім накрийте і поставте в холодильник застигати на 6-8 годин, але краще всього на ніч.
Апетитний холодець з свинини та яловичини з желатином подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Холодець в каструлі Холодець з свинини і яловичини Холодець з яловичини в каструлі Холодець зі свинини з желатином Холодець класичний