Хочу поділитися простим і апетитним рецептом прозорого холодцю з яловичини. М’ясна закуска виходить наваристою, ситної і ароматною. Такий холодець обов’язково припаде до смаку всім. Приготуйте, і ви отримаєте незабутнє задоволення!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Яловича лытка (з м’ясом) – 2,5 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 4 л
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник 15 зуб.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Як приготувати прозорий холодець з яловичини? Яловичу лытку з м’ясом ретельно вимийте і разрубите на кілька частин залежно від розмірів, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала м’ясо.

Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. За допомогою ложки або шумівки зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть під кришкою 3 години.

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою.

Після закінчення часу очищений ріпчасту цибулю та моркву. Долийте гарячу воду, якщо потрібно. Додайте лавровий лист і чорний перець горошком.

Добре посоліть. Накрийте каструлю кришкою і варити на мінімальному вогні ще 3 години.

М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його.

Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність.

Остигле м’ясо відокремте від кісток і розберіть на шматочки. Жилки і кістковий мозок викладіть в чашу подрібнювача.

М’ясо наріжте на шматочки або розберіть на волокна.

Очищений часник подрібніть і викладіть на дно підготовлених форм для холодцю.

Зверху викладіть м’ясо рівномірно.

Подрібніть жилки і кістковий мозок до однорідної консистенції.

Отриману масу викладіть поверх м’яса.

Процідженим бульйоном залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав. Повністю остудіть холодець, а потім помістіть в холодильник застигати на 8 годин, але краще всього на ніч.

Застиглий прозорий холодець з яловичини подавайте на стіл порційно.

Насолоджуйтеся м’ясної закускою!

Холодець Холодець без желатину Холодець без желатину в каструлі Холодець в каструлі Холодець з яловичини Холодець з яловичини без желатину