Я часто готую холодець на сімейні торжества. Сьогодні хочу поділитися розкішним рецепт холодцю зі свинячої рульки, приготованого в пляшці. М’ясна закуска виходить з щільною текстурою. Чудовий варіант для святкового столу.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Свиняча рулька – 1,2 кг
- Желатин харчовий – 30 гр.
- Вода – 1,5 л
- Петрушка – за смаком
- Кріп – за смаком
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Сіль – 4 ч. л.
- Часник – 10 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати холодець з свинячої рульки в пляшці? Свинячу рульку вимийте і зачистити ножем. Часник очистіть від лушпиння. М’ясо викладіть в каструлю і залийте водою. Додайте сіль, трохи зелені, трохи часнику і лавровий лист. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть піну, зменшіть вогонь і готуйте 2 години. Потім зніміть з вогню і остудіть м’ясо в бульйоні.
Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками. Подрібнене м’ясо викладіть в миску.
Петрушку і кріп ретельно промийте і обсушити, дрібно наріжте гострим ножем. Додати до подрібненого м’яса.
часник натріть на дрібній тертці і додайте до решти інгредієнтів.
Ароматний бульйон акуратно процідіть в окрему ємність через дрібне сито.
Бульйон нагрійте до теплого стану. Додайте необхідну кількість желатину і ретельно перемішайте до повного розчинення.
Візьміть пластикову пляшку з-під напою або молока. Вимийте і розріжте вузьку частину. Заповніть м’ясом, і гарненько утрамбуйте. Залийте бульйоном. Повністю остудіть при кімнатній температурі, а потім накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник застигати на 10 годин, але краще всього на ніч.
Після закінчення часу скористайтесь ножицями або ножем і акуратно розріжте пляшку.
Акуратно вийміть ароматний холодець.
Апетитний холодець зі свинячої рульки, приготований в пляшці, наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся м’ясної закускою!
Холодець з желатином в каструлі Холодець з свинини Холодець зі свинини з желатином Холодець зі свинячої рульки в каструлі Холодець зі свинячої рульки з желатином Холодець класичний