Я часто готую холодець на сімейні торжества. Сьогодні хочу поділитися розкішним рецепт холодцю зі свинячої рульки, приготованого в пляшці. М’ясна закуска виходить з щільною текстурою. Чудовий варіант для святкового столу.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Свиняча рулька – 1,2 кг
  • Желатин харчовий – 30 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Петрушка – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Сіль – 4 ч. л.
  • Часник – 10 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Як приготувати холодець з свинячої рульки в пляшці? Свинячу рульку вимийте і зачистити ножем. Часник очистіть від лушпиння. М’ясо викладіть в каструлю і залийте водою. Додайте сіль, трохи зелені, трохи часнику і лавровий лист. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть піну, зменшіть вогонь і готуйте 2 години. Потім зніміть з вогню і остудіть м’ясо в бульйоні.

Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками. Подрібнене м’ясо викладіть в миску.

Петрушку і кріп ретельно промийте і обсушити, дрібно наріжте гострим ножем. Додати до подрібненого м’яса.

часник натріть на дрібній тертці і додайте до решти інгредієнтів.

Ароматний бульйон акуратно процідіть в окрему ємність через дрібне сито.

Бульйон нагрійте до теплого стану. Додайте необхідну кількість желатину і ретельно перемішайте до повного розчинення.

Візьміть пластикову пляшку з-під напою або молока. Вимийте і розріжте вузьку частину. Заповніть м’ясом, і гарненько утрамбуйте. Залийте бульйоном. Повністю остудіть при кімнатній температурі, а потім накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник застигати на 10 годин, але краще всього на ніч.

Після закінчення часу скористайтесь ножицями або ножем і акуратно розріжте пляшку.

Акуратно вийміть ароматний холодець.

Апетитний холодець зі свинячої рульки, приготований в пляшці, наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся м’ясної закускою!

Холодець з желатином в каструлі Холодець з свинини Холодець зі свинини з желатином Холодець зі свинячої рульки в каструлі Холодець зі свинячої рульки з желатином Холодець класичний