Щоб холодець добре застиг, варити його слід з частин курки та свинини з великою кількістю дрібних кісточок і суглобів. У вас вийде натуральний і корисний продукт.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинячі ноги – 2 шт.
- Свинячий хвіст – 2 шт.
- Курка – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати холодець з свинячих ніжок і курки без желатину, свинячі ніжки і хвости необхідно осмолить, почистити і добре помити.
З кожної ніжки зріжте копитця і разрубите навпіл.
Курку добре промити. Складіть м’ясо в каструлю і залийте водою, залиште м’ясо на кілька годин. Потім каламутну воду злийте і залийте чистою.
Поставте каструлю з м’ясом на вогонь, доведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального і варіть протягом 4-5 годин. Періодично знімайте ложкою піну.
Через 2 години від закипання додайте в бульйон очищену цибулину і моркву, посоліть.
Коли м’ясо буде готове, зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште на пару годин. За цей час бульйон охолоне і м’ясо відійде від кісток. Потім вийміть м’ясо з бульйону, а сам бульйон процідіть.
М’ясо розберіть на дрібні шматочки, розкладіть його по мисках, влийте бульйон. Коли бульйон охолоне до кімнатної температури, поставте миску в холодильник до повного застигання.
Приємного апетиту!
Холодець без желатину Холодець з курки в каструлі Холодець з свинини Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинини і курки Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину