Щоб холодець добре застиг, варити його слід з частин курки та свинини з великою кількістю дрібних кісточок і суглобів. У вас вийде натуральний і корисний продукт.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свинячі ноги – 2 шт.
  • Свинячий хвіст – 2 шт.
  • Курка – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати холодець з свинячих ніжок і курки без желатину, свинячі ніжки і хвости необхідно осмолить, почистити і добре помити.

З кожної ніжки зріжте копитця і разрубите навпіл.

Курку добре промити. Складіть м’ясо в каструлю і залийте водою, залиште м’ясо на кілька годин. Потім каламутну воду злийте і залийте чистою.

Поставте каструлю з м’ясом на вогонь, доведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального і варіть протягом 4-5 годин. Періодично знімайте ложкою піну.

Через 2 години від закипання додайте в бульйон очищену цибулину і моркву, посоліть.

Коли м’ясо буде готове, зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште на пару годин. За цей час бульйон охолоне і м’ясо відійде від кісток. Потім вийміть м’ясо з бульйону, а сам бульйон процідіть.

М’ясо розберіть на дрібні шматочки, розкладіть його по мисках, влийте бульйон. Коли бульйон охолоне до кімнатної температури, поставте миску в холодильник до повного застигання.

Приємного апетиту!

Холодець без желатину Холодець з курки в каструлі Холодець з свинини Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинини і курки Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину