Перевірений роками і кількома поколіннями господинь рецепт приготування смачного холодцю в каструлі. Як і в будь-якому рецепті, є тут основні тонкощі і хитрощі, про які ми докладно розповімо.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець духмяний горошок – за смаком
- Курка – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
- Свинячі ноги – 4 шт.
- Часник – 3 – 5 зуб.
- Сіль – за смаком
- Морква – 1 шт.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати холодець з свинячих ніжок і курки в каструлі, курку вимити під проточною водою, обсушіть і наріжте великими шматками. Свинячі ніжки помийте і очистіть, якщо вони дуже великі, розріжте їх навпіл.
Складіть м’ясо в каструлю, влийте холодну воду. Поставте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до кипіння, зніміть піну і варіть 2,5 години.
Потім додайте в каструлю очищені цибулю, моркву, сіль, перець запашний горошком і лавровий лист. Продовжуйте варити м’ясо 2-2,5 години.
М’ясо вийміть з каструлі, дайте йому охолонути і наріжте.
Бульйон процідіть через марлю, складену в два-три рази.
Часник подрібніть. У форми розкладіть м’ясо і часник, влийте бульйон.
Наповнені форми поставте в холодильник для повного застигання. Щоб викласти холодець на плоске блюдо, опустіть форму на хвилину в гарячу воду, потім переверніть її і вийміть холодець, прикрасьте по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Холодець без желатину Холодець з курки Холодець з свинини без желатину Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинячих ніжок Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину