Квашена капуста – мабуть одна з найпопулярніших заготовок на зиму. Готувати її в домашніх умовах деколи буває проблематично, проте для квашення капусти можна використати і звичайну алюмінієву каструлю. Капуста виходить дуже смачною і хрусткою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Морква – 300 гр.
- Сіль – 45 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати хрустку квашену капусту в каструлі за класичним рецептом. Шаткуємо капусту тонкою стружкою. Також подрібнюємо моркву.
Перемішуємо всі інгредієнти, злегка стискаючи, щоб капуста пустила сік.
капусту Ділимо на 3 частини і по черзі закладаємо їх у каструлю.
Прикриваємо каструлю тарілкою, зверху притискаємо її вантажем.
Залишаємо каструлю в теплій воді приблизно на 3 години.
Потім залишаємо капусту при кімнатній температурі на 3 дні.
Кожен день знімаємо тарілку з каструлі, щоб випустити гази. Через 3 дні розкладаємо капусту по стерильним банкам і закочує їх.
Приємного апетиту!
Новости