Це якраз один з тих рецептів, коли «швидко, просто і смачно». Тісто готується в мить ока! Далі розгортаємо, намазуємо томатним соусом, наносимо начинку і відправляємо в духовку. Отриманий результат приємно здивує і вже точно буде смачніше і натуральніше, ніж піца з доставки. Для приготування тіста дріжджі не потрібні, маса виходить середньої щільності і дає тонку хрустку основу – начинка на такому тесті соло максимально вигідно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Вода – 0.5 ст.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування хрусткого тіста для піци без дріжджів. Звичайно, можна замішати тісто просто в мисці, виклавши туди зазначені компоненти і зробивши все вручну. Навіть так багато часу не знадобиться. А якщо використовувати гущавину блендера або комбайна, то й зовсім на приготування тіста підуть лічені хвилини. Отже, в чашу висипаємо вказану кількість борошна, солі і розпушувача. Далі вливаємо воду і оливкове масло.

Закриваємо кришку чаші і вмикаємо комбайн. Приблизно протягом хвилини компоненти змішуються і формують грудку тіста.

Якщо здається, що консистенція рідка, то висипаємо ще трохи борошна і вмикаємо комбайн ще раз для замісу.

Готове тісто має бути досить м’яким і добре тягнутися – таку еластичність дає оливкова олія.

Поверхня столу злегка присипаємо борошном і розкачуємо отримане тісто в тонкий пласт товщиною два-три міліметри.

Щоб перенести розкатане тісто акуратно і без деформації, злегка присипаємо поверхню пласта борошном і складаємо його навпіл. Можна також скласти отриманий півколо ще раз навпіл – вийде чверть кола. Потім переносимо складене тісто на поверхню форми або дека і розкладаємо в первинний вигляд.

Якщо піца готується у формі, можна зробити бортики.

Наносимо соус і начинку, згідно з рецептом або особистим уподобанням. випікаємо таке тісто при температурі 200 градусів протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин на нижньому або середньо-нижньому рівні.

Готова основа піци не повинна бути сильно рум’яної – досить легкої скоринки. Тоді тісто буде хрустким і нетвердим.

Рекомендується піцу на такому тесті вживати відразу після приготування, оскільки після розігріву тісто втрачає свої хрусткі властивості.

Приємного апетиту!

Бездріжджове тісто для піци на воді Тісто в домашніх умовах Тісто для піци без дріжджів і без яєць Тісто для піци без яєць Тісто для піци без яєць на воді Тісто для піци за 10 хвилин як у піцерії Швидке тісто для піци на сухих дріжджах