З інжиру знімається шкірка і він пропускається через м’ясорубку. Все змішується з цукром, поставити на вогонь і кип’ятять протягом години. Отримана маса переливається в простерилізовані банки і щільно закривається кришками.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Інжир свіжий – 2 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування інжиру через м’ясорубку на зиму? Інжир ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Зрізаємо з нього хвостики і знімаємо шкірку. Так джем вийде більш ніжним.
Прокручуємо очищений інжир через м’ясорубку, щоб вийшла однорідна маса.
Перекладаємо все в каструлю з товстим дном, додаємо цукровий пісок, ретельно перемішуємо силіконової лопаткою і ставимо на невеликий вогонь.
Доводимо до кипіння і знімаємо піну, яка утворилася. Варимо протягом однієї години, поки маса не придбає золотавий колір.
Перекладаємо джем у заздалегідь простерилізовану банки і щільно закручуємо кришками.
Даємо вмісту повністю охолонути і відправляємо в темне сухе місце чи зберігаємо в холодильнику. Дістаємо взимку і подаємо до столу з гарячим чаєм або використовуємо в якості начинки у випічці. Приємного апетиту!
Варення з інжиру Джем з инжира Джеми