Соковита, ніжна ікра, смак якої знайомий нам з дитинства! Хоча таку ікру вже не зустрінеш на магазинних полицях, її досить просто приготувати вдома. І не біда, якщо у вас немає блендера, м’ясорубка відмінно впоратися із завданням! А гасіння зробить ікру однорідної і м’якою. Просто смакота!
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Суміш перців – 2 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
Процес приготування:
Щоб приготувати кабачкову ікру без блендера, кабачки миємо, зрізаємо з них шкірку, розрізаємо вздовж на 2 половинки і очищаємо від насіння.
Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо на кілька частин.
Тепер пропускаємо всі овочі через м’ясорубку.
Перекладаємо овочеве пюре на сковороду і на невеликому вогні тушкуємо приблизно годину, поки рідина повністю не википить.
Розтираємо масу товкачкою до однорідного стану.
Потім додаємо спеції, сіль і цукор. І продовжуємо тушкувати півгодини.
Часник пропускаємо через прес. Додаємо його в ікру за 5 хв. до готовності.
Розкладаємо готову ікру в стерилізовані банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра пальчики оближеш Кабачкова ікра через м'ясорубку Кабачкова ікра як в магазині Консервовані кабачки