Дуже смачна, ніжна, кремова кабачкова ікра – улюблена багатьма закуска. Раніше ікру притирали через сито або подрібнювали в м’ясорубці, але сьогодні можна спростити і прискорити процес за допомогою блендера. Завдяки блендеру консистенція ікри буде максимально дрібної і гладкою.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,7 кг
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 100 мл
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачкову ікру блендером. Підготуйте всі овочі для приготування ікри. Кабачки можна брати будь-які, навіть вже сильно перезрілі. Майте на увазі, що молодий кабачок дає дуже багато рідини, яку потрібно буде довго випарювати.
Очистіть і промийте цибулю, а також кабачок очистіть. Видаліть з кабачків насіннєву систему.
Відправте овочі в каструлю і збийте за допомогою заглибного блендера, або попередньо пропустіть овочі через м’ясорубку. Тушкуйте овочі на повільному вогні, поки не випарується рідина.
Додайте в каструлю томатну пасту і сіль з перцем, а також інші спеції за смаком і масло. Залиште каструлю варитися ще на деякий час, а за цей час стерилізуйте банки.
Майже готову ікру ще раз збийте за допомогою блендера, щоб вона стала максимально кремовою. Уварювання продукту залежить від тієї густини, яка потрібна вам.
готову ікру розлийте або розкладіть по стерильним баночках і відразу ж загорніть кришками. Залиште до повного охолодження кришками вниз.
Ікру можна зберігати в прохолодному темному місці, наприклад, у погребі, підвалі, прохолодною коморі.
Кабачки на зиму Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра пальчики оближеш Кабачкова ікра як в магазині