Апетитна гостра кабачкова ікра – чудове доповнення до будь-якої м’ясної страви. Любителі пряної їжі можуть їсти таку ікру навіть із звичайним хлібом або картоплею. Приготована за цим рецептом ікра виходить дійсно пряної, запашної, гострою.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 4 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Томатна паста – 8 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Масло соняшникове – 0,5 склянки
Процес приготування:
Як приготувати гостру кабачкову ікру? Для початку потрібно промити кабачок і очищені зубчики часнику.
Кабачки очистіть і наріжте на дрібні кубики.
Далі подрібніть і додайте до кабачків часник, після чого додайте подрібнений гіркий перець.
Утрамбуйте суміш інгредієнтів в каструлі і поставте варитися на вогонь. Уваривайте овочі до м’якості кабачка.
Далі потрібно пюрировать суміш овочів в каструлі до однорідності за допомогою сита або блендера. Варіть овочеве пюре протягом години при повільному кипіння.
У каструлю, додайте олію, томатну пасту і сіль зі спеціями. Проваріть ще близько сорока хвилин, додайте оцет і розподіліть готову закуску по стерильним банках.
Приємного апетиту!
Кабачки на зиму Кабачкова ікра Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра пальчики оближеш Салат з кабачків з часником на зиму