найпопулярніша на теренах країн СНД закуска – це кабачкова ікра. Безліч способів приготування цього апетитного страви дозволяють заготовити відразу кілька різних, не схожих смаків. У нашому рецепті ми розповімо, як приготувати кабачкову іскру класичним способом.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Томатна паста – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачкову ікру класичну з томатною пастою. Промийте в проточній воді кабачки, зніміть з них шкірку і наріжте кубиками м’якоть.
Нарізаний кабачок опустіть у сотейник, додайте воду приблизно в половину від обсягу кабачків. Потім додайте рослинне масло і починайте гасити кабачки до їх розм’якшення.
Поки тушкуються кабачки в сотейнику потрібно очистити цибулю з морквою, промити і потім дрібно порізати або подрібнити на тертці. Надішліть цибулю з морквою пассероваться в сковороді на помірному вогні.
Коли цибуля та морква трохи обсмажаться, додати кабачок і масло, що залишилося. Тушкуйте до повної готовності овочів.
Додайте томатну пасту і подрібнений часник, добре перемішайте і продовжуйте тушкувати ще близько десяти хвилин.
Готову ікру потрібно відразу ж збити блендером до повної однорідності й укласти в банку або додати оцет і заготовити ікру на зиму.
В результаті кабачкова ікра виходить дуже ніжною, однорідної, кремовою. Яскравий колір ікри виходить завдяки моркви і томатної пасти в складі страви.
Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра з часником Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві