Готувати кабачкову ікру шматочками в мультиварці досить просто. Стежити за процесом приготування і перемішувати ікру, щоб не підгоріла, не потрібно. В ній зручно приготувати невелику кількість заготовки, до того ж ікра буде дуже натуральної і з невеликою кількістю олії.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки (середні) – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кабачкова ікра шматочками в мультиварці? Почистіть кабачки, цибуля та морква.
Моркву поріжте кружечками, а цибулю наріжте на тонкі півкільця.
Кабачки наріжте на невеликі кубики.
Нарізані овочі перекладіть в чашу приладу, посипте сіллю за смаком, перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб овочі дали трохи соку. Потім покладіть до овочів вказане в рецепті кількість томатної пасти, цукру, олії та встановіть програму «Тушкування» на 1,5 години. Якщо по закінченні програми у чаші буде забагато рідини, то потушкуйте ще 15-20 хвилин з відкритою кришкою. Обов’язково зніміть пробу і відкоригуйте по своєму смаку.
Поки ікра готується, будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки. Готову ікру гарячої розкладіть у банки і герметично закупорьте.
Потім банки переверніть і накрийте на ніч товстим рушником. Кабачкова ікра шматочками в мультиварці порадує вас взимку своїм смаком і зовнішнім виглядом.
Їжте на здоров’я!
Гостра кабачкова ікра Дієтичні страви з кабачків Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра як в дитинстві Консервовані кабачки ПП рецепти з кабачків