Кабачкова ікра – страва, улюблене в багатьох сім’ях. І не дивно: ця надзвичайно смачна закуска чудово поєднується з м’ясними, рибними і навіть овочевими стравами. Кабачкова ікра в духовці проста в приготуванні і, крім того, процес підготовки цієї закуски не забере багато часу.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Кабачки – 800 гр.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі (зелений) – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Масло оливкове – 40 мл
- Паприка мелена – 10 гр.
- Куркума – 5 гр.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачкову ікру в духовці. Підготувати все необхідне для приготування кабачкової ікри інгредієнти. Кабачки, перець, моркву і помідори помити і просушити.
У кабачків (якщо немолоді) зняти шкірку, видалити насіння, нарізати їх кубиками. Моркву очистити і порізати, цибулю очистити і нарізати кубиками. Перець очистити від плодоніжок і насіння, нарізати шматочками. Помідори нарізати кубиками, часник очистити.
У форму для запікання викласти схиблені овочі, полити оливковою олією, як слід перемішати.
Випікати овочі в духовці, розігрітій до 200 градусів, приблизно 40 хвилин.
У блендері подрібнити печені овочі в пюре з додаванням солі і цукру за смаком.
Перелити кабачкове пюре в каструлю, додати мелену паприку і куркуму, перемішати і прокип’ятити близько 5 хвилин.
Банки для консервування і кришки стерилізувати. Розлити по банках готову кабачкову ікру, закатати. Зберігати кабачкову ікру можна як у холодильнику, так і в підвалі або льосі. Насолоджуйтеся смачною закускою!
Гостра кабачкова ікра Гострі кабачки на зиму Кабачки з помідорами Кабачки з часником в духовці Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві