Кабачкова ікра – страва, улюблене в багатьох сім’ях. І не дивно: ця надзвичайно смачна закуска чудово поєднується з м’ясними, рибними і навіть овочевими стравами. Кабачкова ікра в духовці проста в приготуванні і, крім того, процес підготовки цієї закуски не забере багато часу.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Кабачки – 800 гр.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чилі (зелений) – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Масло оливкове – 40 мл
  • Паприка мелена – 10 гр.
  • Куркума – 5 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачкову ікру в духовці. Підготувати все необхідне для приготування кабачкової ікри інгредієнти. Кабачки, перець, моркву і помідори помити і просушити.

У кабачків (якщо немолоді) зняти шкірку, видалити насіння, нарізати їх кубиками. Моркву очистити і порізати, цибулю очистити і нарізати кубиками. Перець очистити від плодоніжок і насіння, нарізати шматочками. Помідори нарізати кубиками, часник очистити.

У форму для запікання викласти схиблені овочі, полити оливковою олією, як слід перемішати.

Випікати овочі в духовці, розігрітій до 200 градусів, приблизно 40 хвилин.

У блендері подрібнити печені овочі в пюре з додаванням солі і цукру за смаком.

Перелити кабачкове пюре в каструлю, додати мелену паприку і куркуму, перемішати і прокип’ятити близько 5 хвилин.

Банки для консервування і кришки стерилізувати. Розлити по банках готову кабачкову ікру, закатати. Зберігати кабачкову ікру можна як у холодильнику, так і в підвалі або льосі. Насолоджуйтеся смачною закускою!

Гостра кабачкова ікра Гострі кабачки на зиму Кабачки з помідорами Кабачки з часником в духовці Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві