Вам пропонується простий і зручний спосіб приготувати кабачкову ікру в рукаві. Він має свої переваги у порівнянні зі звичайним методом гасіння в каструлі. Овочі не обсмажуються, тому така ікра добре підходить для дитячого харчування і ПП, та й не потрібно стояти з ложкою біля плити. Щоб овочі добре запеклися, не кладіть в рукав більше 1 кг, а розкладіть їх по двох рукавах. Цю ікру можна їсти відразу після приготування або заготовити на зиму.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки (молоді) – 1 кг
- Цибуля ріпчаста 0.5 кг
- Морква – 0.5 кг
- Томатна паста – 150 мл
- Масло рослинне – 3 ст.
- Сіль – за смаком
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт кабачкової ікри в рукаві гранично простий! Кабачки миємо і видаляємо насіння. Нарізаємо кабачки на кубики розміром до 1,5 см і кладемо їх глибоку миску.
Чистимо моркву і цибулю і їх також нарізаємо кубиками. Перекладаємо цибулю і моркву до кабачків і додаємо до них вказане в рецепті кількість рослинної олії і томатної пасти. Овочі посипаємо сіллю за смаком.
Потім всі компоненти ікри рукою добре перемішуємо.
Підготовлені овочі перекладаємо в рукав для запікання і кліпсами закріплюємо кінці рукава.
Запікаємо овочі в духовці, розігрітій до 180-200°С, протягом 1 години.
Запечені овочі виймаємо з духовки і трохи охолоджуємо.
Потім подрібнюємо овочі до стану пюре за допомогою блендера. Приготовану ікру можна відразу подати до столу.
Для заготівлі на зиму ікру перекладіть в чисті баночки і в кожну баночку налийте оцет з розрахунку 1 ст. л. на 1 л ікри. Баночки з кабачковою ікрою стерилізуйте в окремій каструлі за загальними правилами стерилізації.
Потім ікру остудіть під «шубою» і перенесіть на зберігання в холодне місце.
Вдалих заготовок!
Кабачки на зиму Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра пальчики оближеш Кабачкова ікра як в дитинстві ПП рецепти з кабачків