Якщо ви ламаєте голову про те, що ж приготувати з великого врожаю кабачків – наш рецепт прийде вам на виручку. Смачна, ніжна по консистенції і пікантна на смак кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою! Що може бути смачніше?!
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 3 кг
- Часник – 10 зуб.
- Майонез – 250 гр.
- Томатна паста – 250 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Перець червоний мелений – 2 щіпки
- Масло олію – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати кабачкову ікру з майонезом і часником на зиму? Чистимо Кабачки, промиваємо і видаляємо плодоніжки. Оскільки у нас кабачки стиглі – чистимо від шкірки і насіння. Нарізаємо їх невеликими шматочками, викладаємо в каструлю, додаємо очищені зубки часнику і ставимо на середній вогонь.
Кабачки доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою до готовності. Потім м’які кабачки пробиваємо блендером в пюре до отримання однорідної консистенції.
кабачкове пюре додаємо майонез, томатну пасту, сіль і перець, рослинна олія. Всі інгредієнти добре перемішуємо і залишаємо гаситися на повільному вогні 2,5 години під закритою кришкою. Під час приготування рідина з кабачків буде випаровуватися, ікра буде ставати гущі і буде купувати гарний морквяний колір. Перед вимиканням в ікру додаємо оцет, добре перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню.
Після закінчення часу готову гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам і закручуємо прокип’яченими кришками. Трохи ікри залишаємо для дегустації. Баночки з ікрою після повного охолодження прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання. А самі знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Кабачки з майонезом на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з майонезом і часником