Пропоную приготувати чудовий рецепт кабачкової ікри з томатною пастою і часником. Для приготування закуски знадобиться мінімальна кількість доступних і недорогих інгредієнтів. Кабачкова ікра підійде до макаронним виробам або картоплі в якості ароматної соусу.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Масло рослинне – 350 мл
  • Томатна паста – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Часник – 0,5 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Оцтова есенція – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати кабачкову ікру з томатною пастою і часником без моркви? Перш за все, ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням.

Очищені кабачки пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна, також можна використовувати блендер.

Викладіть в металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати кабачкову ікру. Додайте необхідну кількість питної води, цукру, кухонної солі, томатної пасти та олії.

Ємність з усіма інгредієнтами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 40 хвилин, накривши кришкою і періодично помішуючи.

Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через прес або подрібніть за допомогою блендера, також можна скористатися дрібної теркою. За 10 хвилин до кінця варіння покладіть подрібнений часник в ємність до кабачкової ікри, додати оцтову есенцію і чорний мелений перець. Кількість часнику регулюйте у відповідності з власними смаковими уподобаннями.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам за допомогою ополоника.

Закрутіть стерильними кришками. Найзручніше використовувати пів-літрові банки з закручуються кришками. Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12 годин, закутавши теплою ковдрою.

Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання. Подавайте кабачкову ікру, виклавши в красиву креманку.

Приємного апетиту!

Гострі кабачки на зиму Кабачкова ікра Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з часником Кабачкова ікра як в магазині