Цю заготовку можуть оцінити діти, особливо якщо вони не їдять кабачки в іншому вигляді. Адже ікра – закуска однорідна, має консистенцію пюре. А дорослі дуже люблять намазувати її на білий хліб, виходять своєрідні бутерброди.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 3 кг
- Томатна паста – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Петрушка – 1 пучок
- Морква – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування кабачкової ікри з томатною пастою смачний! Кабачки помити, прибрати середину з насінням. Порізати овочі на шматочки, щоб вони за розміром входили в отвір м’ясорубки.
Почистити і помити моркву. Також нарізати середніми шматочками.
Ріпчасту цибулю почистити від луски і порізати на четвертинки.
Петрушку помити, струсити з неї зайву вологу і викласти обсохнути на паперові рушники.
Всі овочі подрібнити, пропустивши їх через м’ясорубку.
Скласти отримане пюре в каструлю.
Додати томатну пасту і будь-які приправи, які вважаєте потрібними. Також всипати чорний перець. Все перемішати і відправити тушкуватися на вогонь нижче середнього. Після закипання зменшити вогонь до слабкого і готувати, періодично помішуючи, близько 1 години до випаровування рідини.
В кінці приготування всипати сіль і ще раз подрібнити, тільки вже заглибним блендером.
Поки готується ікра, банки і кришки вимити з содою, простерилізувати банки, прокип’ятити кришки. Коли ікра готова, розкласти її по банкам, закрутити їх кришками. Перевернути заготовки дном догори і остудити під теплим пледом до кімнатної температури.
Приємного апетиту!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в магазині Страви з кабачків