Цю заготовку можуть оцінити діти, особливо якщо вони не їдять кабачки в іншому вигляді. Адже ікра – закуска однорідна, має консистенцію пюре. А дорослі дуже люблять намазувати її на білий хліб, виходять своєрідні бутерброди.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Петрушка – 1 пучок
  • Морква – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування кабачкової ікри з томатною пастою смачний! Кабачки помити, прибрати середину з насінням. Порізати овочі на шматочки, щоб вони за розміром входили в отвір м’ясорубки.

Почистити і помити моркву. Також нарізати середніми шматочками.

Ріпчасту цибулю почистити від луски і порізати на четвертинки.

Петрушку помити, струсити з неї зайву вологу і викласти обсохнути на паперові рушники.

Всі овочі подрібнити, пропустивши їх через м’ясорубку.

Скласти отримане пюре в каструлю.

Додати томатну пасту і будь-які приправи, які вважаєте потрібними. Також всипати чорний перець. Все перемішати і відправити тушкуватися на вогонь нижче середнього. Після закипання зменшити вогонь до слабкого і готувати, періодично помішуючи, близько 1 години до випаровування рідини.

В кінці приготування всипати сіль і ще раз подрібнити, тільки вже заглибним блендером.

Поки готується ікра, банки і кришки вимити з содою, простерилізувати банки, прокип’ятити кришки. Коли ікра готова, розкласти її по банкам, закрутити їх кришками. Перевернути заготовки дном догори і остудити під теплим пледом до кімнатної температури.

Приємного апетиту!

Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в магазині Страви з кабачків