Кабачки по-корейськи з кетчупом чилі простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Щоб закатати кабачки з кетчупом чилі, крім цих інгредієнтів, знадобляться оцет, сіль з цукром, вода, часник і перець горошком. Кетчуп надає гостроту всій закуски, він же відповідає за збереження заготовки разом з оцтом.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки – 1,6 кг
- Часник 8 зуб.
- Кетчуп чилі – 250 гр.
- Перець чорний мелений – 10 гр.
- Вода – 0.5 л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 120 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування кабачків по-корейськи з кетчупом чилі. Банки стерилізувати з кришками. Підготувати інгредієнти.
Воду влити в каструлю.
Всипати туди сіль, цукровий пісок, горошини перцю.
Додати кетчуп чилі, розмішати.
Кабачки порізати навпіл.
Потім знову порізати кабачки навпіл.
Порізати кабачки уздовж на 3 частини.
Те саме проробити з усіма кабачками.
Підготувати банки.
Укласти плоди в банки, в кожну додати 2 зубчики часнику.
Довести маринад до кипіння.
Зняти з вогню і влити оцет, розмішати. Повернути маринад на плиту і прокип’ятити 1 хв.
Залити овочі до верху банки гарячим маринадом, прикрити кришками. На дно каструлі покласти тонке рушник, поставити банки з кабачками. Залити теплою водою по плічка. Довести воду до кипіння і кип’ятити банки 12 хв. Дістати банки з каструлі, щільно закрутити кришками і перевернути під теплою ковдрою.
Дати повністю охолонути і прибрати на зберігання.
Приємного апетиту!
Гострий салат з кабачків на зиму Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Консервовані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму Салати з кабачків на зиму