Для рецепта вам будуть потрібні молоді кабачки з тонкою шкіркою, яку не потрібно чистити (у старих доведеться зрізати шкірку і видалити насіння), а також сир, борошно і часник, необхідні для приготування кляра. М’якоть кабачків завдяки «шубці» залишиться соковитою і смачною, а сирно-часниковий кляр порадує вас своєю ніжною, пікантною скоринкою. Це дуже смачний рецепт!
Інгредієнти: на 7 порц.
- Кабачки – 1 – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 3 – 4 ст. л.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 70 – 100 гр.
- Борошно пшеничне або Крохмаль картопляний – 3 – 5 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування кабачків в клярі з часником. Кабачок вимити, обсушити, наріжте колечками близько 1 сантиметра товщиною і викладіть в друшляк або в миску. До кабачків досипте сіль за смаком і трохи меленого перцю. Все добре розмішайте і залишіть на 10-15 хвилин, щоб кабачкові гуртки почали пускати сік.
Поки кабачки настоюються, зробіть кляр: у мисці збийте яйця, сіль, сметану, дрібно нарізаний часник з борошном. У вас повинно вийти тягуче тісто.
В кляр всипте натертий дрібно твердий сир, все розмішайте.
Кабачки обваляйте в борошні, потім – в клярі.
На сковороді нагрійте масло, зажарте кабачки на середньому вогні, щоб зверху була скоринка, але серединка також щоб не залишилася сирої. Масла не шкодуйте, кабачок не вбере його в себе більше, ніж це необхідно.
Зайве масло можна віддати паперовим рушникам, якщо викласти на них кабачки після обжарювання.
Готові кабачки їжте гарячими зі сметаною.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки в клярі з борошном і яйцем Кабачки в клярі на сковороді Кабачки з сиром Кабачки з яйцем Кабачки на сніданок Хрусткі кабачки