Наближаються новорічні свята і саме час подумати про страви, які будуть красуватися на вашому столі. Традиційне новорічне застілля не обходиться без м’яса птиці. Тому рецепт фаршированої качки, запеченої цілком буде дуже до речі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 1,5 кг
- Соєвий соус – 5 ст. л.
- Рис басматі – 0,5 склянки
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Яблука – 6 – 8 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Апельсин – 1 шт.
- Мандарин – 1 – 2 шт.
- Мед – 2 ст. л.
- Чорнослив – 10 – 12 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Чебрець свіжий – 0.5 пучків
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кориця – за смаком
- Гвоздика – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
- Імбир сушений – за смаком
- Кардамон – за смаком
Процес приготування:
Готувати качку на Новий рік 2024 в духовці просто! У миску влийте соєвий соус, оливкова олія та лимонний сік. Додайте подрібнений чебрець, часник, мед, мелений перець і сіль.
Отриманої пряною сумішшю змастіть тушку качки всередині і зовні, залиште на 3-4 години для маринування.
Рис басматі зваріть у відповідність з інструкцією, що подана на упаковці.
Пару яблук наріжте скибочками, змішайте їх мандаринами, чорносливом подрібненим ріпчастою цибулею і рисом. Приправте начинку за смаком.
Нафаршируйте качку начинкою з рису і фруктів.
Краю черевця зашийте товстими нитками.
Деко застелити фольгою, викладіть качку, половинки яблук і апельсинів. Поставте деко в духовку, розігріту до 200 градусів на 2 години. Кожні 15-20 хвилин поливайте качку виділився жиром.
З готової качки акуратно видаліть нитки, викладіть її на овальне блюдо і прикрасьте зеленню і фруктами.
Приємного апетиту!
Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка з апельсинами і медом в духовці Качка з рисом в духовці Качка з яблуками і чорносливом в духовці Качка цілком з хрусткою скоринкою в духовці Рецепти на Новий рік