Щоб шматочки запеченої качки вийшли м’якими і соковитими, перед запіканням їх краще відварити. Після цього стандартно замаринувати, і вже потім відправити в рукаві духовку. Разом з птахом запечемо також картоплю і чорнослив – над гарніром думати не доведеться. Таке блюдо відмінно підійде як для сімейного меню, так і для святкового столу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 1 кг
  • Картопля – 4 шт.
  • Чорнослив – 10 – 12 шт.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Мед – 1 – 2 ст. л.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Соєвий соус – 20 – 30 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати качку шматочками з чорносливом в духовці легко! Тушку качки ретельно очищаємо, промиваємо та нарізаємо на невеликі порційні шматочки. Зайвий жир зрізаємо. Викладаємо шматки в каструлю і заливаємо гарячою водою. Підсолюємо за смаком. Доводимо до кипіння і відварюємо птицю протягом двадцяти хвилин. Після варіння шматки качки дістаємо на тарілку і даємо охолонути і обсохнути.

Готуємо соус. В окремій ємності змішуємо соєвий соус, розігрітий до рідкого стану мед, сік одного лимона, пропущені через прес зубки часнику, сіль і чорний мелений перець за смаком. Гарненько все збовтуємо.

Відварну качку кладемо в глибоку миску і заливаємо приготовленим маринадом. Змащуємо кожен шматок ароматною масою. Затягуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на чотири години як мінімум. В ідеалі краще залишити на ніч.

Після закінчення часу маринування очищаємо картоплю від шкірки. Промиваємо та нарізаємо на великі шматки. Посипаємо картоплю сіллю і чорним меленим перцем, розподіляємо спеції за всіма шматках. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо в нього підготовлену картоплю.

На картоплі розкладаємо промариновані шматки качки. Чорнослив без кісточок промиваємо теплою водою, обсушуємо і викладаємо поверх качки.

Розігріваємо заздалегідь до 180 градусів. Форму в рукаві ставимо на решітку вже в гарячу духовку і запікаємо протягом півтора годин.

Готову страву дістаємо з духовки. Розрізаємо рукав, дістаємо форму з качкою і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Краще супровід страви – свіжі овочі.

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка в медово-соєвому соусі в духовці Качка в рукаві в духовці Качка в соєвому соусі в духовці Качка з чорносливом в рукаві в духовці Качка шматочками в рукаві в духовці