Щоб шматочки запеченої качки вийшли м’якими і соковитими, перед запіканням їх краще відварити. Після цього стандартно замаринувати, і вже потім відправити в рукаві духовку. Разом з птахом запечемо також картоплю і чорнослив – над гарніром думати не доведеться. Таке блюдо відмінно підійде як для сімейного меню, так і для святкового столу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 1 кг
- Картопля – 4 шт.
- Чорнослив – 10 – 12 шт.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Мед – 1 – 2 ст. л.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Соєвий соус – 20 – 30 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати качку шматочками з чорносливом в духовці легко! Тушку качки ретельно очищаємо, промиваємо та нарізаємо на невеликі порційні шматочки. Зайвий жир зрізаємо. Викладаємо шматки в каструлю і заливаємо гарячою водою. Підсолюємо за смаком. Доводимо до кипіння і відварюємо птицю протягом двадцяти хвилин. Після варіння шматки качки дістаємо на тарілку і даємо охолонути і обсохнути.
Готуємо соус. В окремій ємності змішуємо соєвий соус, розігрітий до рідкого стану мед, сік одного лимона, пропущені через прес зубки часнику, сіль і чорний мелений перець за смаком. Гарненько все збовтуємо.
Відварну качку кладемо в глибоку миску і заливаємо приготовленим маринадом. Змащуємо кожен шматок ароматною масою. Затягуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на чотири години як мінімум. В ідеалі краще залишити на ніч.
Після закінчення часу маринування очищаємо картоплю від шкірки. Промиваємо та нарізаємо на великі шматки. Посипаємо картоплю сіллю і чорним меленим перцем, розподіляємо спеції за всіма шматках. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо в нього підготовлену картоплю.
На картоплі розкладаємо промариновані шматки качки. Чорнослив без кісточок промиваємо теплою водою, обсушуємо і викладаємо поверх качки.
Розігріваємо заздалегідь до 180 градусів. Форму в рукаві ставимо на решітку вже в гарячу духовку і запікаємо протягом півтора годин.
Готову страву дістаємо з духовки. Розрізаємо рукав, дістаємо форму з качкою і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Краще супровід страви – свіжі овочі.
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка в медово-соєвому соусі в духовці Качка в рукаві в духовці Качка в соєвому соусі в духовці Качка з чорносливом в рукаві в духовці Качка шматочками в рукаві в духовці