Качка з яблуками готується досить просто, а результат вражає своїм виглядом і насиченим смаком. Дуже важливо відвести достатньо часу для маринування тушки, щоб вона стала соковитою і увібрала в себе аромати прянощів. Для начинки яблука не очистіть від шкірки, так вони збережуть форму і не розповзуться в кашу. Для запікання дуже зручно використовувати рукав – він забезпечить рівномірне пропікання тушки, її соковитість, а також чистоту духовки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 2 – 2,5 кг
  • Яблука – 4 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Майонез – 100 гр.
  • Соєвий соус – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати качку з яблуками, запечену в рукаві в духовці. Тушку качки ретельно промиваємо зовні і зсередини, зрізаємо жир в області куприка і шиї, всередині вирізаємо залишки нутрощів. При необхідності смалимо. Потім тушку обсушуємо зсередини і зовні паперовими рушниками.

Для приготування маринаду в невеликій мисці змішуємо майонез, соєвий соус, сіль і чорний мелений перець. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Отриману кашку додаємо в миску.

Перемішуємо всі компоненти маринаду до однорідності.

Підготовлену качку змащуємо маринадом з усіх боків, зсередини і зовні. Поміщаємо тушку в холодильник і залишаємо для маринування на п’ять-шість годин. Зручно залишати на ніч, а вдень вже приступати до запіканню.

Коли качка промаринується, готуємо яблука. Промиваємо їх і обсушуємо. Вирізаємо насіннєві коробочки. Можна зберегти цілісність яблук, скориставшись спеціальним ножем для отримання насіння. А можна і порізати на четвертинки і видалити серцевину звичним способом.

Підготовленими яблуками наповнюємо черевце качки. Краї шкіри, прикривають черевце, стягаємо. Можна для надійності сколіть їх зубочистками.

Поміщаємо підготовлену тушку в рукав для запікання, зав’язуємо обидва краю рукава. По центру робимо тонкий прокол, щоб виходив пар. Поміщаємо качку в рукаві на деко і ставимо його в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо протягом двох годин, поки скоринка на поверхні добре не зарум’яниться.

Готову качку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і обережно витягуємо з рукава. Поміщаємо на сервірувальне блюдо. Подаємо на стіл в гарячому вигляді з картоплею, салатом зі свіжих овочів і червоним вином.

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка в майонезі в духовці Качка в рукаві в духовці Качка з яблуками в рукаві в духовці Качка цілком в рукаві в духовці Качка цілком у духовці