Що приготувати до святкового столу, як не запечену качку. Грандіозне у всіх відносинах страва, воно ситно нагодує і буде привертати увагу гостей своєю оригінальною подачею.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Качка домашня – 1,8 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Яблука – 1 шт.
- Картопля – 600 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати качку цілком в рукаві в духовці, тушку ретельно помийте, обсушити паперовими рушниками.
Змастіть качку сумішшю солі і перцю всередині і зовні.
Змішайте сік половини лимона і апельсина з соєвим соусом і медом.
Качку змастіть маринадом з усіх сторін, що залишився маринад просто вилийте зверху. Залиште на 5-6 годин, а ще краще на ніч. Кожні 1-2 години тушку перевертайте.
Половину апельсина і яблуко наріжте часточками.
Тушку качки нафаршируйте часточками яблук і апельсинів. Покладіть качку в рукав. Картоплю почистіть, помийте, наріжте часточками. Додайте картоплю до качці в рукав.
Краю рукава закріпіть, зубочисткою зробіть кілька проколів на рукаві, щоб виходило повітря. Запікайте качку в духовці при 200 градусах 1,5-2 години.
Розріжте рукав і дайте качці підрум’янитися ще 15-20 хвилин. Потім блюдо разом з гарніром із печеної картоплі подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Качка в рукаві в духовці Качка з апельсинами в духовці Качка з картоплею в духовці Качка з яблуками в рукаві в духовці Качка з яблуками і медом в духовці Качка цілком в рукаві в духовці