Що приготувати до святкового столу, як не запечену качку. Грандіозне у всіх відносинах страва, воно ситно нагодує і буде привертати увагу гостей своєю оригінальною подачею.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Качка домашня – 1,8 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Яблука – 1 шт.
  • Картопля – 600 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати качку цілком в рукаві в духовці, тушку ретельно помийте, обсушити паперовими рушниками.

Змастіть качку сумішшю солі і перцю всередині і зовні.

Змішайте сік половини лимона і апельсина з соєвим соусом і медом.

Качку змастіть маринадом з усіх сторін, що залишився маринад просто вилийте зверху. Залиште на 5-6 годин, а ще краще на ніч. Кожні 1-2 години тушку перевертайте.

Половину апельсина і яблуко наріжте часточками.

Тушку качки нафаршируйте часточками яблук і апельсинів. Покладіть качку в рукав. Картоплю почистіть, помийте, наріжте часточками. Додайте картоплю до качці в рукав.

Краю рукава закріпіть, зубочисткою зробіть кілька проколів на рукаві, щоб виходило повітря. Запікайте качку в духовці при 200 градусах 1,5-2 години.

Розріжте рукав і дайте качці підрум’янитися ще 15-20 хвилин. Потім блюдо разом з гарніром із печеної картоплі подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Качка в рукаві в духовці Качка з апельсинами в духовці Качка з картоплею в духовці Качка з яблуками в рукаві в духовці Качка з яблуками і медом в духовці Качка цілком в рукаві в духовці