Головна родзинка рецепта – це маринад, він замішується на рослинному маслі. У вас вийде рум’яна пташка, яка буде красуватися на почесному місці на святковому столі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 1 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Апельсин – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Приправа для курки – за смаком
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування качки цілком з яблуками і апельсинами в духовці. Апельсини вимити гарячою водою. Потім натріть цедру на дрібній тертці. Часник пропустіть через прес. Змішайте в мисці часник, цедру, сіль, спеції, чорний і червоний перець. Додайте рослинне масло, перемішайте і залиште маринад на 5-7 хвилин.
Яблука очистіть від шкірки, виріжте серцевину з насінням і наріжте м’якоть на часточки середнього розміру. Яблука перекладіть в глибоку миску, збризніть їх маринадом і приправте спеціями для курки.
Тушку добре помийте, обсушити паперовими рушниками. Натріть качку маринадом всередині і зовні, вкладете в неї яблука, отвір в тушці заткніть цілим апельсином, шкіру стягніть і закріпіть зубочистками.
Другий апельсин наріжте кружечками. Розстеліть декілька шарів фольги, покладіть кілька шматочків апельсина, зверху викладіть качку, з боків і зверху покладіть по парі шматочків апельсина. Оберніть тушку у фольгу, в такому вигляді залиште тушку на 2-4 години. Потім покладіть заготовку в розігріту духовку. Запікайте при 220 градусах 1,5 години.
Після цього розгорніть фольгу, зніміть верхні дольки апельсина і полийте качку соком, що виділився. Запікайте качку до рум’яної скоринки, періодично поливаючи її соком.
Коли качка дійде до бажаного ступеня засмажки, дістаньте її з духовки і викладіть на блюдо.
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка з апельсинами в фользі в духовці Качка з яблуками в духовці Качка цілком у фользі в духовці Рецепти на Новий рік