Класичний і найвідоміший варіант запеченої качки може бути ще цікавіше і смачніше. Звичайно ж мова йде про качку з яблуками. Блюдо заграє новими смаками, якщо додати в начинку трохи чорносливу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Качка домашня – 1,8 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Приправа (на вибір) – 2 ч. л.
- Яблука – 3 шт.
- Чорнослив (без кісточок) – 150 гр.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати качку цілком з яблуками і чорносливом в духовці? Качку промийте під проточною водою, видаліть залишки нутрощів і пір’я, потім обдайте тушку крутим окропом.
Тушку натерти сіллю і спеціями всередині і зовні, залиште маринуватися на 20-30 хвилин.
Яблука і чорнослив промийте, яблука наріжте кубиками. Тушку качки нафаршируйте яблуками і чорносливом, черевце зашейте нитками або скріпіть зубочистками.
Качку покладіть на деко грудкою вниз і запікайте в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Потім переверніть качку, замотайте крильця і ніжки фольгою і запікайте ще 40 хвилин.
По закінчення цього часу змастіть сумішшю качку соєвого соусу і меду, це необхідно для красивої рум’яної скоринки. Запікайте качку ще 20-30 хвилин.
На вигляд качка виходить рум’яної і красивою. Подавайте качку разом з гарніром за своїм смаком.
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка з чорносливом в духовці Качка з яблуками і медом в духовці Качка з яблуками і чорносливом в духовці Качка цілком у духовці