В цьому рецепті вам пропонується запекти качку в духовці з чорносливом і айвою. Ці фрукти добре доповнять смак і аромат птиці і зроблять м’ясо ніжним і соковитим. Запікаємо качку в рукаві. Це просте і смачне блюдо можете приготувати не тільки до святкового столу, але і в звичайний день.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 1 шт.
- Айва – 2 шт.
- Чорнослив – 150 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати качку з айвою і чорносливом в духовці, тушку качки підготуйте до запіканню. Промийте її під проточною водою і потім насухо витріть рушником. Тушку натерти зсередини і зовні лимонним соком і по своєму смаку посипте сумішшю солі, чорного перцю і приправи для птиці. Потім тушку покладіть в глибоку посуд, прикрийте харчовою плівкою і залиште на 2 години для маринування. Можете замаринувати птицю на ніч.
Після закінчення часу маринування підготуйте фрукти для начинки. Айву промийте і наріжте на шматочки, видалити насіннєві коробочки.
Потім до шматочках айви додайте промитий чорнослив і перемішайте.
Фруктову начинку перекладіть в черевце птиці. Потім качку помістіть в рукав для запікання і кінці його щільно скріпіть кліпсами. Запікайте качку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 1,5–2 годин. Час запікання качки в рукаві розраховується таким чином: 30 хвилин на 1 кг птиці.
До кінця запікання рукав надріжте, щоб птах покрилася рум’яною скоринкою.
Запечену качку з айвою і чорносливом акуратно перекладіть на красиве блюдо і можете подавати до столу.
Смачного!