Апельсини і запечена качка – традиційні атрибути новорічного столу. Хочемо поділитися з вами чудовим рецептом качки, фаршированої апельсинами, запеченої у фользі в духовці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 2,5 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Мед – 1 ст. л.
- Кориця – 5 гр.
- Перець чорний горошок – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування качки з апельсинами в фользі в духовці. Качку промийте, зріжте зайвий жир, на шкірі зробіть проколи вилкою.
Цедру одного апельсина натріть на тертці, потім видавіть з нього сік. Часник очистіть і пропустіть через прес, перець і сіль розітріть в ступці. Тушку змастіть апельсиновим соком і сумішшю часнику з цедрою, загорнути в харчову плівку і залиште маринуватися в холодильнику на 8 годин.
Другий апельсин розріжте на часточки. Всередину качки вкладіть скибочки апельсина і корицю, черевце сколите зубочистками.
Качку покладіть на решітку, встановлену в глибоке деко. У деко влийте склянку води, качку накрийте фольгою. Отриману конструкцію помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів на 80 хвилин. Потім зніміть фольгу, качку змастіть соком, що виділився і запікайте качку ще 40-50 хвилин. Далі збільшіть температуру до 220 градусів, змастіть шкіру качки сумішшю меду і виділився соку, готуйте 20-25 хвилин до рум’яної скоринки.
Перед подачею вийміть апельсини з качки.
Приємного апетиту!
Качка з апельсинами в духовці Качка з апельсинами і медом в духовці Качка з медом в духовці Качка цілком у духовці Качка цілком у фользі в духовці