Апельсини і запечена качка – традиційні атрибути новорічного столу. Хочемо поділитися з вами чудовим рецептом качки, фаршированої апельсинами, запеченої у фользі в духовці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 2,5 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Кориця – 5 гр.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування качки з апельсинами в фользі в духовці. Качку промийте, зріжте зайвий жир, на шкірі зробіть проколи вилкою.

Цедру одного апельсина натріть на тертці, потім видавіть з нього сік. Часник очистіть і пропустіть через прес, перець і сіль розітріть в ступці. Тушку змастіть апельсиновим соком і сумішшю часнику з цедрою, загорнути в харчову плівку і залиште маринуватися в холодильнику на 8 годин.

Другий апельсин розріжте на часточки. Всередину качки вкладіть скибочки апельсина і корицю, черевце сколите зубочистками.

Качку покладіть на решітку, встановлену в глибоке деко. У деко влийте склянку води, качку накрийте фольгою. Отриману конструкцію помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів на 80 хвилин. Потім зніміть фольгу, качку змастіть соком, що виділився і запікайте качку ще 40-50 хвилин. Далі збільшіть температуру до 220 градусів, змастіть шкіру качки сумішшю меду і виділився соку, готуйте 20-25 хвилин до рум’яної скоринки.

Перед подачею вийміть апельсини з качки.

Приємного апетиту!

Качка з апельсинами в духовці Качка з апельсинами і медом в духовці Качка з медом в духовці Качка цілком у духовці Качка цілком у фользі в духовці