Качка, фарширована гречкою і грибами – смачне прикраса будь-якого святкового столу. Виходить дуже ситно, особливо гарна каша, яка просочується усіма соками і ароматами качки і грибів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Качка домашня – 2 кг
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Гречка – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати качку з гречкою і грибами в духовці просто! Тушку качки помийте і перевірте, щоб не залишилося частин нутрощів і пір’я.

Потім натріть її всередині і зовні сіллю, меленим перцем, загорнути в харчову плівку і помістіть в холодильник.

Гречану крупу залийте водою в пропорції 1: 2 і зваріть до готовності.

Цибулю і гриби наріжте дрібними кубиками. Обсмажте спочатку цибулю до рум’яного кольору, потім додайте гриби.

Змішайте гречану кашу і засмажку, нафаршируйте цією начинкою качку.

Краю черевця зшийте натуральної ниткою.

Помістіть качку в пакет для запікання, зав’яжіть краю пакета і покладіть його на деко. Запікайте качку при 180 градусах 1,5-2 години.

За півгодини до готовності розріжте пакет і дайте шкірці добре підрум’янитися. Готову качку трохи остудіть і подавайте на стіл в цілому вигляді.

Приємного апетиту!

Качка в рукаві в духовці Качка з гречкою в духовці Качка з грибами в духовці Качка цілком в рукаві в духовці Качка цілком у духовці Рецепти на Новий рік