Досить просте, але завжди смачна страва у вас вийде з качки і гречки. Не дивлячись на свою простоту це блюдо має великий успіх на різноманітних святах і застіллях.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Качка домашня – 1,5 – 2 кг
- Гречка – 1,5 – 2 склянки
- Вода – 4 склянки
- Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Аджика (суха) – 1 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати качку з гречкою у фользі в духовці просто! Качку помийте, видаліть залишки пір’я, потім обдайте окропом з усіх боків і обітріть паперовими рушниками.
Гречку переберіть, промийте водою і поставте варитися. Воду трохи підсолити і доведіть гречану крупу до готовності.
Чорний перець горошком і лавровий лист подрібніть в ступці. Змішайте подрібнені спеції, з аджикою, часником і сметаною. Цією сумішшю натріть тушку зовні і всередині.
Нафаршируйте качку гречкою, краї черевця скріпіть зубочистками.
Оберніть качку в фольгу, покладіть її в духовку, розігріту до 170-180 градусів на 1,5-2 години. За 15-20 хвилин до готовності розгорніть фольгу і дайте качці добре підрум’янитися. Качку з гречкою подавайте зі свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка з гречкою в духовці Качка у фользі в духовці Качка цілком у духовці Рецепти на Новий рік