Якщо ви ще не запікали качку з квашеною капустою в духовці, рекомендуємо обов’язково спробувати. Натуральна овочева кислинка добре розбавляє жирність качиного м’яса і підкреслює його природний смак. Додатково в покладемо начинку і яблука. Разом з тушкою пропонуємо одразу запекти картоплю. Він просочиться жирком качки і стане м’яким і соковитим. Подавати таку качку найкраще саме гарячою, посипавши свіжою зеленню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 1,5 – 2 кг
  • Мед – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Квашена капуста – 200 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати качку з квашеною капустою в духовці, тушку качки зачищаємо, смалимо при необхідності і ретельно промиваємо у воді.

Ошпарюємо її окропом з усіх боків.

Потім обсушуємо паперовими рушниками.

Ділянки з зайвим жиром краще зрізати.

Готуємо маринад для птиці. Для цього в окремій ємності змішуємо рідкий мед, гірчицю, хмелі-сунелі, сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо всі разом до однорідності.

Натираємо тушку приготовленим маринадом. Обробляємо її зсередини і зовні.

Залишаємо тушку маринуватися на три-чотири години. Періодично можна змащувати маринадом тушку і під час маринування, щоб смак спецій був більш вираженим.

Поки качка маринується, яблука очищаємо, промиваємо, розрізаємо на четвертинки і вирізаємо насіннєві коробочки. Потім ріжемо на четвертинки часточки, не занадто тонкі.

Квашену капусту віджимаємо від зайвої рідини. Змішуємо капусту і часточки яблук. Начинка готова.

Приготовану суміш поміщаємо в порожнину промаринованной качки.

Краю шкіри з’єднуємо і зшиваємо нитками або складаємо зубочистками. Поміщаємо начинену качку в форму для запікання. Шкірку проколюємо шпажкою в декількох місцях для виходу розплавленого жирку.

Духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Відправляємо в неї качку в формі і запікаємо тридцять хвилин.

В цей час картопля очищаємо від шкірки, промиваємо, обов’язково обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками.

Поміщаємо картоплю в миску, посипаємо сумішшю спецій і невеликою кількістю солі і добре перемішуємо руками.

Після закінчення зазначеного часу запікання форму з качкою дістаємо, тушку акуратно витягаємо. У форму з виділеним жирком закладаємо підготовлений картопля, розподіляємо його рівномірно по всій площі форми. Зверху поміщаємо качку.

Затягуємо форму фольгою блискучою стороною всередину і повертаємо в духовку. Запікаємо протягом години-півтори.

Через годину фольгу прибираємо, а птицю поливаємо рідиною з форми. Підрум’янюємо поверхню без фольги ще п’ятнадцять-двадцять хвилин, щоб утворилася золотава скоринка.

Готову качку дістаємо з духовки. Викладаємо на сервірувальне блюдо картоплю, а на нього – рум’яну птицю.

Посипаємо рубаною зеленню. Подаємо на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка з картоплею в духовці Качка з картоплею в фользі в духовці Качка з яблуками і картоплею в духовці Качка у фользі в духовці Рецепти на Новий рік