Апетитна качка в соусі з рисом, приготовлена в духовці у фользі, виходить соковитою і апетитною. М’яке, ніжне м’ясо і апетитний гарнір стануть прекрасним прикрас святкового столу. Гості будуть в захваті!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 1 кг
- Рис білий – 0.5 склянки
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Соєвий соус – 2 ч. л.
- Бальзамічний соус – 2 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Розмарин – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати качку з рисом у фользі в духовці? Часник пропускаємо через прес.
Приготуємо соус для качки. Для цього змішуємо соєвий і бальзамічний соус, додаємо сіль, часник, чорний мелений перець і розмарин.
Качку промиваємо і чистимо, після цього натираємо її приготованим соусом зовні і всередині. Залишаємо її в такому вигляді на півгодини просочитися.
Моркву чистимо і промиваємо. Натираємо її з допомогою великої терки.
Цибулю також чистимо від луски і дрібно режим на шматочки.
Обсмажуємо цибулю і моркву до м’якого стану на рослинному маслі.
Рис промиваємо і відварюємо в підсоленій воді 10 хв.
Рис змішуємо з цибулею і морквою.
Змащуємо деко олією. Кладемо качку і рис з овочами на фольгу і загортаємо. Запікаємо 2 години, за 30 хв. до готовності відкриваємо фольгу, щоб з’явилася рум’яна кірочка.
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка у фользі в духовці Качка цілком у духовці