Качка з рисом, приготовлена в духовці, виходить дуже смачною і ароматною, з золотистою скоринкою і ніжним м’ясом. Дуже апетитне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий стіл!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 1 кг
- Рис білий – 125 гр.
- Сіль – за смаком
- Розмарин – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Морква – 1 шт.
- Соєвий соус – 2 ч. л.
- Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
- Приправа Італійські трави – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати качку з рисом в рукаві в духовці легко! Качку миємо й чистимо, вирізаємо гузку.
Змішуємо соєвий соус, чорний мелений перець, сіль, бальзамічний соус і розмарин.
Приготованою сумішшю добре натираємо тушку, просочуючи її зовні і всередині. Відставляємо її постояти приблизно на 30 хв
За цей час відваримо рис у підсоленій воді так, щоб він був розсипчастим. Додаємо рис щіпку солі і італійські спеції.
Моркву почистимо і поріжемо гуртками, а потім поділимо їх на половинки.
Відправляємо качку рука для запікання, до неї кладемо рис і моркву. Закриваємо рукав на деко і ставимо в духовку на 2 години. Випікаємо при 180 градусах. Через годину можна зменшити температуру до 160, а за півгодини розкрити рукав і дати качці зарум’янитися.
Смачного!