Качка з рисом, приготовлена в духовці, виходить дуже смачною і ароматною, з золотистою скоринкою і ніжним м’ясом. Дуже апетитне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий стіл!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 1 кг
  • Рис білий – 125 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Соєвий соус – 2 ч. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
  • Приправа Італійські трави – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати качку з рисом в рукаві в духовці легко! Качку миємо й чистимо, вирізаємо гузку.

Змішуємо соєвий соус, чорний мелений перець, сіль, бальзамічний соус і розмарин.

Приготованою сумішшю добре натираємо тушку, просочуючи її зовні і всередині. Відставляємо її постояти приблизно на 30 хв

За цей час відваримо рис у підсоленій воді так, щоб він був розсипчастим. Додаємо рис щіпку солі і італійські спеції.

Моркву почистимо і поріжемо гуртками, а потім поділимо їх на половинки.

Відправляємо качку рука для запікання, до неї кладемо рис і моркву. Закриваємо рукав на деко і ставимо в духовку на 2 години. Випікаємо при 180 градусах. Через годину можна зменшити температуру до 160, а за півгодини розкрити рукав і дати качці зарум’янитися.

Смачного!

Качка в духовці Качка в рукаві в духовці Качка з рисом в духовці Качка цілком в рукаві в духовці Качка цілком у духовці