Ми точно знаємо, як смачно нагодувати сім’ю і гостей. До того ж, це досить бюджетне блюдо, яке не вимагає додаткового гарніру, а рецепт простий і зрозумілий.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 1 шт.
  • Рис білий – 0,5 склянки
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кориця – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати качку з яблуками, рисом і чорносливом в духовці? Тушку добре помийте, обітріть паперовими рушниками. Ретельно змастіть всередині і зовні, сіллю, меленим перцем і корицею. Тушку загорнути в харчову плівку і залиште в холодильнику на 2-3 години.

Рис промийте і зваріть в підсоленій воді.

Чорнослив помийте і наріжте. Змішайте рис з чорносливом.

Нафаршируйте сумішшю качку рису і чорносливу, скріпіть краю черевця. Можна це зробити шпажками або товстими нитками.

Перекладіть качку в форму для запікання і відправте в духовку. Запікайте при 200 градусах 2-2,5 години. Час запікання залежить від ваги качки. Періодично відкривайте духову і поливайте качку соком, що виділився. Готову качку можна подати на загальному блюді цілком або розділити на частини.

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка з чорносливом в духовці Качка цілком з хрусткою скоринкою в духовці Качка цілком у духовці Рецепти на Новий рік