чи Любите ви випічку з додаванням бананів, як любимо її ми? Пропонуємо вам рецепт приголомшливих капкейків з бананом в домашніх умовах. Пориста і волога текстура тіста з шоколадною гіркуватістю, яку пом’якшують шматочки банана, доповнюючи шоколадний смак приємними солодкими нотками.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Вершки – 150 мл
  • Банан – 3 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування капкейків з бананом в домашніх умовах? Один стиглий банан шаткуємо тонкими скибочками, із зазначеної кількості продуктів у нас повинно вийти 20-22 капкейка, шматочками банана ми будемо прикрашати шапочку, відповідно, нам знадобиться 22 скибочки.

Решта банани шаткуємо невеликими кубиками – вони підуть в тісто.

В глибокій мисці змішуємо борошно, какао-порошок і розпушувач, просіяні через сито.

У суху чисту миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і за допомогою міксера збиваємо в густу піну, для цього може знадобитися 5-10 хвилин.

Потім, не перестаючи збивати, у тісто додаємо вершки. Збиваємо 1-2 хвилини. Масло викладаємо в невелику миску і ставимо в мікрохвильову піч, щоб воно розтопилося до рідкого стану. Виймаємо його з мікрохвильової печі і залишаємо на 5-7 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно охололо, і додаємо масло в тісто.

Не вимикаючи міксер, в тісто порціями додаємо сухі інгредієнти і вимішуємо до однорідної гладкої консистенції, щоб не було грудочок.

На заключному етапі у тісто додаємо нарізані банани, перемішуємо, щоб вони розподілилися по тесту рівномірно.

У форму для випічки викладаємо паперові формочки і заповнюємо їх тістом на 2/3, так як в процесі випікання тісто підніметься.

Зверху на капкейки укладаємо по скибочці банана і ставимо випікатися в духовку, попередньо розігрітий до 180 градусів на 30-35 хвилин.

Готові капкейки виймаємо з духовки і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони охололи. Потім дістаємо їх з форми і викладаємо на блюдо. Даємо капкейкам охолонути до кімнатної температури і посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо гілочкою м’яти і подаємо на стіл. Приємного чаювання!

Бісквітні кекси Кекси Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Шоколадні капкейки Шоколадні мафіни Шоколадно-бананові кекси